Rit 3 van onze keizer naar Rome

Rit 3

4 juli

Metz – Obernai 188 km 1431 Hm

Incroyable mais vrai. Na het doven van de bougie, aan 1 stuk geslapen tot 6.15 uur en absoluut niet wakker geworden..

De Franse Sabine kreeg gelijk na het voorspellen van een slechte dag.

De rit begon met wat regen met tussenpauzen en gekruid met een marmiet hagel. Na de middag was er zonneschijn en konden wij genieten van een lekkere Franse pudding in Vallee des Eclusiers in Arzviller. Ondertussen was ik ook al een ooievaarsasiel voorbijgereden, met op iedere paal een nest met jongen.

Toen ik vertrok, was ik nog maar 10 min weg, toen het plots begon hevig te waaien, het werd donker, met veel gedonder en bliksem. Ik bleef een uurtje schuilen aan een kleine chalet, doch na 1 uur besloot ik van verder te fietsen, met de gekende gevolgen.

Het ergste moest nog komen, wel in droog weer, geraakte ik wat verdwaald en deed een bijkomende lus van 23 km

Na een verfrissende en deugddoende douche, smaakte een Italiaanse schotel ons zeer goed in Obernai.

Bij thuiskomst waste Luc nog op grootmoeders wijze mijn kledij, wat een begeleider.

Om de dag volledig slecht af te ronden, was er dan nog geen WiFi. Miljaar.

We verlaten Frankrijk en begeven ons naar Zwitserland. Hopelijk beter weer.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.