Rit 5 in Zwitserland van onze keizer Luc richting Rome

Dag 5

August – Arbon

6 juli – 8.58 uur-188 km-1550 Hm

De nacht goed doorgebracht, in aparte kamers en toen ik het ticket nog eens nakeek van ons eten gisteren, was ik direct klaarwakker, 5 Euro voor een coca. Daar heb je bij Michel al een Orval met nootjes voor.

Het ontbijt was zeer ruim en goed, met vele soorten beleg en toen ik de B&B verliet, had ik het wel een beetje moeilijk. Wat een vriendelijke en aktieve vrouw, 82 jaar, zodoende dat ik het niet kon laten haar een stevige knuffel te geven en zij deed mij terug denken aan mijn moeder zaliger.

Op papier de langste dag vandaag, met in de voormiddag droog weer met af en toe wat zonneschijn, doch de laatste 2 uren van de rit, terug malse regen

Het waren meestal landelijke baantjes en wegen met kiezelsteentjes en veel ronde punten, wat toch moeilijk fietsen was en gevaarlijk.

Terug geconfronteerd met plaatselijke werken, maar ben overal doorgemaakt, cyclocross, fiets op de schouder. Regelmatig eens gestopt om sfeerbeelden te nemen van de natuur en gebouwen.

Een waterbak met fris lopend water, deed mij herleven

De rit was langs Zürich en Winterthur, om te eindigen in de mooie haven, met veel bloemen, van Arbon

Gezien we ’s middags niets hadden gegeten, hadden Luc en ik reuzehonger en een pizza Hawaï maakte veel goed.

Morgen al de derde en laatste dag door Zwitserland en hopelijk eens zonder regen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *