Rit 10 op 11 juli – Modena – Pistoia

Dag 10

112 km-1567 Hm – 5.33 uur

We beleefden 11 juli in ons magnifieke hôtel. Een reuzenontbijt met bediening en men.bracht alles aan tafel. We konden ook buiten ons ontbijt verbruiken.

Het buikje was rond en na de fietscontrole door Luc, vertrok ik met volle overgave, gezien het een ritje was van 106 km.

De eerste 20 km waren langs de grote baan en kon ik er genieten van de landbouw, waaronder veel kerselaars. Ik waagde het binnen te gaan in een loods waar de kersen werden gesorteerd en werd er zeer goed ontvangen,allemaal vrouwen.

Alsook waren er vele kraampjes onderweg.

Voor de eerste maal kwam ik beelden tegen ivm de pelgrimstocht.

Daarna sloeg de fietspret om en begin het klimwerk over een afstand van 15 km, van 300 Hm tot 1225 Hm, met stukken tot 14 %.

Uit respect voor mijn lichaam, onder 34 gr, deed ik enkele honderden meters te voet, puffende maar genietend van het landschap.

Op een gegeven moment bemerkte ik een inwoner dewelke zijn BQ aanstak.

Ik vroeg hem een beetje water en gaf mij spontaan een fles water. Hij liet mij weten dat hij in augustus naar Spa kwam op reis Ik bedankte hem vele malen en zei dat Italië verdiend had gewonnen tegen de Belgen.

Daarna begon de ellende. Mijn GPS had geen navigatie meer en ik kreeg een tf uit Italië en dacht dat er met Luc iets was voorgevallen. Het was de hôtelbazin in Pistoia, die onze aankomst aan het voorbereiden was.

Gezien ik geen gps meer had, reed ik op aanwijzing van de borden, tot op een 20 tal km van het einde, de reddende engel Luc mij passeerde. Niet te geloven. Ik voelde mij stukken beter en kreeg als cadeau, een afdaling van 15 km

Hierbij bemerkte ik voor de eerste maal de bordjes, dewelke de pelgrims dienden te volgen

Ik diende ook nog een drietal tunnels door te rijden en voelde mij niet op mijn gemak. De gps van Luc liet ook steekjes vallen en in de kleine straatjes was het zoekwerk naar ons hotel..

Na de verfrissende douche deden wij een wandeling in het centrum van Pittoia, dewelke deel uitmaakt van het mooie Toscane en daar was juist een markt aan de gang.

Na onze pizza Margaretha, zagen we nog diverse specialiteiten, politie en verbruikten we nog een verfrissende crème, in een crémerie, waar de paus nog op bezoek was geweest.

We zagen ook nog Italiaanse tifosi, maar het was er wel rustig.

Uiteindelijk een mooie 11 juli kunnen beleven, in al onze miserie.

Morgen naar Sienna en nu begint de aftelling kleur te krijgen

Nog 3 ritten, zowat 335 km verwijderd van het mooie Rome, ons einddoel.

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.