Duizend terrassen in Rome….

Na de inspanning, de ontspanning, met als beloning een tweedaags bezoek aan het romantische Rome, in gezelschap van mijn familie, dewelke mij toch aangenaam wist te verrassen, met hun blitzbezoek en dit in hetzelfde hotel. Er stond eerst een bezoek aan het Colosseum en de Baseliek, dit met behulp van een gedreven gids. Ik liep er Keizer Ceasar tegen het lijf, doch hij hoorde het donderen in Rome, toen ik hem vertelde dat ik een collega was van WTC Elst.

Ik was er ook getuige van 2 trouwers en een fotosessie, infeite de ideale plaats om het geluk en van de liefde te proeven.

Mijn schoonbroer, een hobbyfotograaf, kreeg er niet genoeg van.

De lekkere restaurants gaven ons terug de nodige energie, om van Rome optimaal te genieten.

De tweede dag stond in het teken van het afhalen van mijn welverdiende diploma, toch wel een bijzonder moment.

De Pieta van Michelangelo en zijn miraculeuze fresco’s deden ons nadenken, hoe dat alles toen kon gerealiseerd worden.

Een moment, waar ik ook zo naar uitkeek, was, te blijven stilstaan bij de kaarsen van Petrus, om aan iedereen, aan wie ik het beloofd had en familie en tal van kennissen, dat ze zouden gespaard blijven van tegenslag, maar belangrijker van een goede gezondheid te mogen genieten.

Via de Della Conciliazione, brachten we bezoek aan de vele souvenirwinkels en namen we afscheid van onze vaste taximan Manuel, een prima kerel.

Om ons tweedaags bezoek aan Rome af te sluiten, trakteerde ik nog op een flesje, in de bar, omdat ik toch zo gelukkig was, dat ik dit allemaal mocht beleven, in het bijzijn van mijn familie en begeleider Luc, die op de hoogte was van alles, maar het mij vergat te vertellen. 😬😬

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.