Terugrit van de keizer uit Rome

Met toch een beetje heimwee, werd na 3 nachten afscheid genomen, van het zeer vriendelijk personeel van het hotel Varese en de familie, om aan de terugrit van 1950 km te beginnen, in 2 dagen.

Begeleider Luc, is zoals altijd trouw op zijn post en zorgt ervoor dat al de valiezen alsook mijnen Bike een plaats krijgen in de wagen. We keren terug richting Bazel, in een regenachtige dag en stranden uiteindelijk in Oostenrijk, in Insbruck. Bij onze tweede poging konden wij een hotel vastleggen, nl Parkhotel. Een ideale plaats om uit rusten na een toch wel een lange en vermoeiende terugrit. De barman gaf ons hierbij de nodige steun en liet ons proeven van een streekbiertje, wat echt deugd deed.

De volgende morgen werd na een goed ontbijt, de terugweg verder aangevat en we besloten langs Oostenrijk terug te keren. Ondanks de waarschuwing op de radio, van wateroverlast, reden we toch die richting uit. Na een uur, werden we bij de oren getrokken want de rijbanen waren er afgesloten. We dienden terug te keren langs de autostrade, via Munchen, der Jean-Marie en Stuttgart

Enorm lange files en plaatselijke werken, deden ons voorziene uur van aankomst van 18 uur naar OO. 30 opschuiven, na een rit van 1100 km.

We werden in ons vertrouwd clublokaal, bij Michel en Marleen, opgewacht door familie, bestuur, ontvangstcomite en leden WTC Elst, wat terug een emotioneel moment bij mij als gevolg had.

Dit werd bij begeleider Luc en mezelf, vlug doorgespoeld met een lekkere en frisse Orval met nootjes, onze vertrouwde menu.

Woorden en tijd kwamen tekort, maar er werd toch afscheid genomen, na een lange terugrit, dewelke perfect en probleemloos werd gereden, door begeleider Luc, die op een warm applaus werd getrakteerd, voor zijn inzet en motivatie en bezorgdheid, om Keizer Luc, veilig thuis te brengen, waarvoor mijn oprechte dank Lucske.

Je was gedurende 17 dagen mijn begeleider, mijn rustbrenger, onderhoudsman en valiezendrager en trouwe bedgenoot.

Dank zij u, is mijn droomavontuur perfect verlopen. THX Luc.

Eens thuisgekomen werd ik nog eens verrast door mijn partner Marina, die geslaagd was in haar opzet.

Dit zorgde ervoor, dat ik zonder zorgen, maar toch wel een beetje moe, van mijn huizeke aan de Eikenberg terug volop kon genieten, na een droomavontuur, om nooit meer te vergeten en ik bedank iedereen, maar dan ook iedereen, die mij hierbij geholpen en gesteund hebben.

Vandaag nam ik terug de draad op en zal blij zijn, dat ik morgen terug met mijn veloke op de Vlaamse wegen kan genieten, met Rome in mijn achterhoofd.

Nogmaals bedankt iedereen, zonder jullie was ik er nooit in geslaagd. ❤️❤️❤️