3e rit MALLORCA

De weersgoden waren ons vandaag bijzonder gunstig gezind, want de voorspelde regen, viel allemaal in de loop van de nacht. De talrijke plassen op de rijbaan, waren daar de stille getuige van.

In de bevoorradingszone bij het vertrek van de rit, dachten wij nationaal kampioen Van Aert te herkennen, doch het was onze eigenste Jo, parcoursverantwoordelijke, begeleider en waterdrager.

Wij vertrokken als opwarming langs de kust, waarbij al tal van mooie momenten bij ons opkwamen, maar vooral dat het vandaag de verjaardag was van onze voorzitter Wim.

Bij het opstellen van de rit van vandaag, had Joke beroep gedaan op een Nederlander, waarbij we al na 10 km met een serieus probleem te kampen hadden. Wij dienden een weg, bedoeld voor mountainbikers, over een afstand van 4 km te overbruggen. Hierbij voelde William zich in zijn sas, doch wij haspelden de volledige afstand te voet af.

Verder ging de rit van vandaag over het Oostelijk deel van het binnenland en reden we door Campos, Felanitx, Randa.

We fietsten langs mooie landelijke veldwegen, begroeid met olijfbomen, en cactussen, op braakliggende gronden, wat ons, regelmatig naar de drinkbus deed grijpen. In de loop van de dag was er toch nog veel zonneschijn, 28 gr en bij onze terugweg, kregen we nog eens af te rekenen met tegenwind.

De rit zelf ging over 101 km, met 775 hoogtemeters.

In een kleine beklimming over de col de Randa, waarbij onze sterke Arvid, op zijn buitenblad naar bovenreed, nadat zijn schoen was gerepareerd van een tornilla Perdido en Jo af te rekenen had met de versleten plakken van zijn schoen.

Op het einde van onze derde rit, om deze prachtige dag af te sluiten, besloten wij om dit te doen, in een nabijgelegen herberg, waarbij wij werden verrast, door een Duitse vrouwelijke componie. Na het nuttigen van een koele San Miguel, met een schoteltje hesp, besloten wij om naar ons hotel te fietsen, voor een welverdiende douche en de avond af te sluiten met een lekker avondmaal.

Morgen gaan we voor een rustige dag naar Palma, om onze koninginnenrit voor te bereiden.

Tot morgen en schol Voorzitter😊😊😊

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.