rit 4 mallorca

Vandaag, was onze enige rustdag voorzien, maar om onze beentjes toch in beweging te houden, werd een recuperatierit voorzien, van 55 km, met 400 Hm.

Rambo Arvid nam voor de heenrit de teugels in handen en na een aantal kms langs de kust, vloog hij met ons naar het centrum van Palma. Geen gemakkelijke opdracht, met al dat verkeer en kruispunten, doch hij slaagde volledig in zijn opdracht. Ware het niet dat hij plots, met ons in zijn zog, een parkeergarage inreed, kreeg hij anders een tien op tien. Het gevaar schuilde hem op het einde, ter hoogte van een zebrapad, toen bij een rechttrekken van de fiets, onze Willi, kennis maakte met de Mallorcaanse grond, zonder gevolg. Om van dit alles te bekomen werd een tussenstop ingelast, aan een mooi strand met cafetaria.

Bij onze terugrit was de zon van de partij, 30 gr en verliep deze grotendeels langs de kust. Het was wel wennen, onder deze drukkende hitte, al die bars, terrassen en stranden met zonnebadende genietende mensen, op onze weg tegen te komen.

Aangekomen ter hoogte van ons hotel, werd een korte tussenstop gedaan, om de rit van morgen te bespreken.

Het zal de koninginnenrit worden, naar Calobra, 135 km met 1600 hm, waarbij de col Reis, 10 km, gem 7%, dient aangedaan te worden.

Wat de rit dus van morgen betreft, zal ieder van ons moeten kleur bekennen, hoe sterk onze conditie nog zal zijn, na 4 dagen Mallorca.

Om de rustdag alsnog goed af te ronden, werd het zwembad van ons hotel onveilig gemaakt en mochten Willi en ikzelf beleven, in ons jonge leven, voor de eerste maal, een streekbiertje in een zwembad te drinken en of het ons deugd deed.

Na het avondeten werd wijselijk besloten ons bedje op te zoeken, om volledig toe te leven naar de zeer lastige rit, vermoedelijk met regen.

We zien het allemaal nog zitten en morgen krijg je te lezen hoe het verliep.

Tot morgen en vele groetjes van de Mallorcaboys 😊😊😊

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.