Rit 6 Mallorca

Na de zware bergrit van gisteren, hadden Willi en ik begrepen, op de briefing, dat het vandaag een rustig ritje zou worden, maar niets was minder waar.

Om de spieren nog eens te ontspannen, werden de nodige oefeningen gedaan en bij het ontbijt droeg ik met alle fierheid mijn Elfietruike.

Onze kopman Arvid had er terug, zoals altijd, zin in om er nog eens in te vliegen. Over een rechte baan van 6,4 km, met wind op kop, met voortdurend stukken bergop en bergaf, was het alle hens aan dek, om Rambo en Jo bij te houden.

Uiteindelijk begaven wij ons daarna, via mooie landelijke wegen, naar ons eerste rustpunt in Algaida.

Een zeer mooie streek met een prachtig pleintje.

Van daaruit begaven wij ons richting Sineu, om er een tweede maal te genieten van een prachtig centrum.

Wij hadden daar ook een life verbinding met onze Voorzitter Wim en dat gaf ons een prettig gevoel.

Gezien we op tijd wilden terug zijn, om voor onze Belgische tijdrijders te supporteren, begaven wij ons richting thuishaven, met wind in de rug, aan een tamelijk hoge snelheid, om af te blokken op 75 km, in 3 uur 06, met 450 Hm.

We reden via de kust naar ons hotel en werden er geconfronteerd met allemaal gelukkige en feestvierende mensen en dat gaf ons een goed gevoel.

Later kregen we toch een kleine opdoffer te verwerken, met de 2de en 3de plaats van Wout en Remco, doch na wat m├ędicamento te hebben ingenomen, kregen we alsnog een zalig gevoel.

We begaven ons vervolgens naar het restaurant van ons 4 sterren hotel, waar ik na veel moeite en mooie woordjes, toch mijn avondmaal mocht verbruiken, gezien ik volgens de zaalverantwoordelijke een short droeg, die er volgens hem uitzag alseen zwembroek.

Dit voorval en het programma van morgen, werd dan nog eens rustig besproken en spijtig genoeg zou het al onze laatste fietsdag worden.

We gaan er nog 1 keer voor, om onze week Mallorca nog eens alle eer aan te doen.

Tot morgen, met een laatste verslag en eindconclusie.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.