Onze club

Wij zijn zoals ons naam reeds laat vermoeden een wielertoeristenclub uit het kleine dorpje Elst (deelgemeente van Brakel)

Wij verzamelen van maart tem oktober elke zondagmorgen aan ons clublokaal ’t Hoekske vanwaar we onze wekelijkse rit aanvatten.

Onze club bestaat uit een 3 ploegen .  De A ploeg van  8u30  legt ongeveer 70 à 80 km per rit af op een selectief parcours.  De B ploeg  van 8u45 werkt per rit zo’n 55 à 65 km af  op een vlakker parcours. De C ploeg vertrekt om 9u en legt ongeveer 40 à 50 km af. Het is de bedoeling om rond 11u30 terug te zijn in ons clublokaal

Elke eerste zondag van de maand is er een sterrit gepland en rijden A en B samen met gezamenlijk vertrekuur van 08u30. Elke eerste zondag van de maand zal de C groep om 08u30 simultaan vertrekken met de sterrit van A en B groep.

Alle ploegen bestaan zowel uit mannen als vrouwen, jong als oud.  Iedereen is dan ook welkom om zich bij ons aan te sluiten. In groep is het immers aangenamer fietsen als alleen! Nieuwe kandidaat leden kunnen vrijblijvend 2 ritten proefdraaien waarna beslist kan worden lid te worden.

Meer informatie treft u in ons clubreglement waarop u kan doorklikken bij “onze club”

WTC ELST heeft een rijke historiek met veel mooie verhalen waarbij vriendschap, sportiviteit op de eerste plaats staan. Volgens het archief van Triverius Brakel is de club opgericht in 1980 door een aantal vrienden van het feestcomité Elst.

De eerste voorzitter was wijlen Daniël Wattez. Hierna volgden Leon Van Wittenberghe, Freddy Blondelle, Freddy Carbonnelle, Remi Niemegeerts, Johan Van Den Dooren, Jurgen Bousard en met als voorlopig laatste telg Wim De Pooter.

HISTORIEK van WTC Elst vanaf oprichting in 1980

Na 40 jaar WTC Elst is het niet meer dan de logica dat er gedurende die jaren verscheidene sponsoren de revue zijn gepasseerd, hierbij een overzicht van de respectievelijke truitjes.

 

Share