Galafeest 40 jaar WTC Elst

Waarde clublid,

Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van WTC Elst organiseerde de club een galafeest voor de leden, en dit op zaterdag 18 november 2023. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de voorzitter ” Wim De Pooter ” een passende speech hield bij aanvang van deze feestavond. Hierbij de volledige speech van onze voorzitter :

Dames en heren, beste leden en partners van WTC Elst

Ik heet iedereen van harte welkom op ons galafeest. Een jubileum moet gevierd worden. We staan hier vandaag niet alleen om te vieren dat onze club de respectabele leeftijd van 40 jaar heeft bereikt, maar ook om te ontdekken dat we eigenlijk al langer bestaan. Wie telde dat eigenlijk?

Ik dook deze week in het stoffige archief van Triverius Brakel en wat bleek? We hebben al jaren een verkeerde verjaardag gevierd. Onze club is blijkbaar niet in 1981 opgericht, maar wel in het epische jaar 1980. Het lijkt erop dat we iets te enthousiast waren met het opblazen van onze eigen verjaardagsballonnen. Dus laten we beginnen met het aanbieden van onze oprechte excuses voor deze jarenlange verwarring.

In 1980, toen ik nog rondhuppelde in de kleuterklas, werd WTC Elst geboren uit de geniale gedachten van vijf vrienden. Ze droomden van het veroveren van de weg, het trotseren van weer en wind en uiteraard toen ook al een biertje als beloning, en ja, ze zijn waarschijnlijk na dat biertje ( of waren het er meer ) ook de tel kwijtgeraakt, maar wie kan ze het kwalijk nemen? Fietsen is immers hetzelfde als tellen, het is niet voor iedereen weggelegd.

In datzelfde jaar 1980 schitterde een laatste Belg nog in de Ronde van Italie, Johan Demunck. Het was ook het jaar waarin Roger De Vlaeminck voor het laatste heerste over de kasseien van Parijs – Roubaix.

O ja, en laten we de illustere oprichters van onze club niet vergeten: wijlen Daniel Wattez ( eerste voorzitter WTC Elst ), Freddy Carbonelle, Walter Serbruyns en Leon Van Wittenberge.

Onze club, ontstaan uit het feestcomité Elst, was al zeer actief in de jaren ’80. Gezinsfietstochten, uitgepijlde wandeltochten, ( er is nog èèn groen bordje van WTC Elst terug te vinden in de Ommegangstraat ), snelwandeltochten, fietsweekends, kampbezoeken met de fiets aan de KSA, kaas-en wijnavonden, ze deden het allemaal, ze hadden toen al een voorliefde voor groene truien.

In de jaren ’80 fietsten ze zelfs naar Brussel, naar de Wetstraat, met een bont gezelschap van 15 man om het sponsorgeld af te halen bij bakkerij Antoine in Sint – Pieters – Woluwe die op de toenmalige truitjes stond.

Van de oorspronkelijke leden is niemand meer overgebleven, behalve onze trouwe luitenanten Rudy Van Cauwenberge, Jurgen Bousard en Paul Maes, die al sinds 1983 deel uitmaken van onze club. In 2010 verloren we ons lokaal omdat het Geutelingske de deuren sloot. Wat deden we ? We sloten een fusie met de Groulijke Pedaalstampers en belanden zo in Taverne ’t Hoekske. Alsof we vanaf dan een nieuwe versnelling hadden gevonden, begon onze club vanaf dat moment serieus te groeien.

Vandaag de dag is WTC Elst een bruisende club geworden van ongeveer 60 leden met 3 groepen, inclusief een groep voor onze stoere dames. In Brakel worden we misschien wel de ” Wolfpack ” genoemd, met keizers, dameskampioenen, rittenkampioenen, en ga zo maar door. We zetten alles in, van oldtimers tot huifkarren, muziekbands tot cabaretshows, om de grandeur van onze club in de verf te zetten.

Laten we de komende jaren op dezelfde onnavolgbare wijze onze club uitbouwen. Want wie had gedacht dat we na al die jaren nog steeds op de pedalen zouden staan, zij het met een iets andere startdatum?

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet als lid, als bestuurslid, zowel in het verleden als in de toekomst, een speciale dank gaat naar onze dames en partners:

  • Bedankt dat jullie elke zondagnamiddag onze was doen, alsof die fietsbroeken en fietstruien zichzelf wassen.
  • Bedankt voor het geduld, elke zondag opnieuw, om na het aperitief in het lokaal het middageten uit te stellen.
  • Bedankt dat jullie elke zondag ons geronk in de zetel doorstaan, alsof het een symfonie van geluk is.

Bedankt aan het bestuur om de bijzondere inspanningen om dit galafeest mogelijk te maken.

Laten we het glas heffen, niet alleen op onszelf, maar op het 40 – jarig bestaan van WTC Elst ( intussen na corona al 43 jaar ).

Proost, op nog vele kilometers, plezier en onvergetelijke avonturen op onze tweewieler.

Santé !!!

Hierbij nog een aantal beelden van een onvergetelijke avond :

Met dank aan:

  • Aan iedereen die zijn medewerking verleende aan deze onvergetelijke avond.
  • De talrijke vrijwilligers-jongeren die er mede voor zorgden dat alles smetteloos is verlopen.
  • Eric Koekelaere, voor de uitmuntende gerechten en de prachtige presentatie van de aangeboden lekkernijen.
  • Zij die zorgden voor de fijne dansmuziek.
  • Zij die zorgden voor het aankleden van de feestzaal, en fijne decoratie.
  • De sponsors: Taverne ’t Hoekske – Rebotec – De 3 advocaten.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

Share