Kampioenenviering zaterdag 28-10-2023.

Waarde clublid,

Terug een memorabele namiddag en avond binnen de werking van onze club, de jaarlijkse ontvangst en huldiging van onze ” kampioenen ” op het gemeentehuis van Brakel.

Na samenkomst in ons vertrouwde clublokaal werd de ” Tourkaravaan ” op gang getrokken, onze kampioenen, begeleid door onze voorzitter Wim ( enige controle was toch aangewezen ) werden in een prachtige limousine naar het gemeentehuis gebracht, met in hun zog het bestuur en de talrijk aanwezige clubleden, in al even ludieke vervoersmiddelen, en dit alles onder orkestrale begeleiding.

Bij aankomst werden we aan het gemeentehuis verwelkomd door de Heer burgemeester, de Schepenen, en de Heer Herman Decroo, Minister van Staat, na de traditionele groepsfoto, werden we ontvangen voor het protocolaire gedeelte.

Na speeches van de heer Burgemeester, de Schepen van sport, en de voorzitter van de sportraad, werd overgegaan tot de huldiging van onze kampioenen. Algemeen kampioen werd terug onze ” Keizer Luc “, ondertussen een vertrouwd gezicht binnen het gemeentebestuur. Ritten en tevens dameskampioen werd Elfie Vandenbroeke, dochter van onze lokaalhouders ” Marleen en Michel “. De kampioenen werden geprezen voor hun inzet voor de club, hun wil en doorzettingsvermogen, om toch maar elk weekend de weergoden te trotseren en te volharden voor die o zo fel begeerde titel van ” kampioen ” . Elfie had zelfs de moed om op een bepaald weekend moederziel alleen door de gietende regen te ploeteren, dit zijn de echte ” Flandriens “, deze rit was in de eindafrekening dan ook doorslaggevend.

Daarna werd er overgegaan tot de huldiging van onze kampioenen, en werden ze uitgebreid in de bloemetjes gezet .

Na de huldiging van onze vedetten was het tijd voor de speeches vanuit de club. Onze voorzitter Wim bedankte iedereen die medewerking verleende aan een prachtig en geslaagd seizoen 2023, met een opsomming van de talrijke activiteiten en leuke anekdotes. Daarna was het de beurt aan ” Keizer Luc ” die een voor zijn normen korte speech gaf. Luc beperkte zich niet alleen tot het sportieve, tevens gaf hij de heer Herman De Croo wat advies op welke manier hij de staatsfinancien kon verbeteren, en hij een voorbeeld kon nemen aan onze penningmeester Frank, die momenteel in Madagascar vertoeft ( niet in café Madagascar ). Luc legde tevens de nadruk op het feit welke warme club WTC Elst in feite is, vriendschap, verbondenheid, plezier maken, zijn geen loze woorden in onze club onder het motto ” samen uit, samen thuis “. Op een bepaald ogenblik moest de Heer Burgemeester ingrijpen, en vertelde hij Luc dat zijn tijd eigenlijk op was, en er buiten nog genodigden stonden te wachten. Na een leuke receptie en de ondertekening van het ” Gulden Boek van Brakel ” werd afscheid genomen van de heer Burgemeester en het Schepencollege, en konden we onze tocht verderzetten.

Nadat iedereen had plaatsgenomen, werd de tocht verder gezet en werd nog halt gehouden in een aantal leuke tavernes, kwestie van de suikerspiegel op peil te houden, en werden we getrakteerd op verse wafels, en andere versnaperingen.

Aangekomen in het clublokaal werd iedereen ontvangen met een hapje en een drankje, om daarna te genieten van een lekkere maaltijd aangeboden door de WTC Elst.

Na de maaltijd nam onze voorzitter Wim het woord, met de woorden dat we een topseizoen hebben gehad, met talrijke mooie uitstappen en organisaties, een dankwoord aan de organisatoren van de wekelijkse ritten, een dankwoord aan de lokaalhouders, en uiteraard het huldigen van onze kampioenen.

Na de maaltijd nam onze ritten/dames kampioene Elfie het woord voor een emotionele, vertederende speech, met woorden van dank voor tal van aanwezigen, maar vooral dat ze fier was deel uit te maken van onze warme club, hier en daar vloeide zelfs een traantje.

Het kon ook niet anders dan dat onze ” Keizer Luc ” ook nog het woord zou nemen. Luc gaf een opsomming van onze uiterst geslaagde activiteiten gedurende het wielerjaar 2023, en de gebruikelijke dankwoorden voor iedereen die meewerkte aan dit wondere jaar. Welbespraakt zoals hij is mocht hij ook de verrassingsact van de avond aankondigen, en werden we verwend met een optreden van de cabaretier ” Karel Declercq “, vader van profrenners Tim Declercq ( Lidl – Trek ) en Benjamin Declercq ( Arkea – Samsic ).

Anderhalf uur wielerpoezie, gekke sketches, gezangen over het profbestaan, een geweldige interactie met een fantastisch publiek, dat meezong en danste, een aantal van onze clubleden hebben trouwens aangetoond dat ze niet alleen hard kunnen fietsen, maar dat ze ook in de showbiz hun vrouwtje/mannetje kunnen staan, ze werden dan ook meteen een contract aangeboden door Karel, er was enkel nog wat discussie over het aantal nullen in het contract.

Na deze leuke act, onder de noemer ” Sterren op de koersvloer ” , de koers kritisch bekeken, werd nog gefeest tot in de late uurtjes, en komen we unaniem tot éénzelfde vaststelling : ” Het leven van een wielertoerist is zwaar, en niet altijd even gemakkelijk ” …………. wat een hondenleven.

Met dank aan:

  • De heer Burgemeester en Schepencollege van de gemeente Brakel.
  • Clublid Geert Jouret voor het ter beschikking stellen van het ludieke vervoer.
  • De muzikale band die zorgde voor een unieke sfeer.
  • Onze trouwe fotograaf Philippe Boucherie.
  • De talrijk aanwezige clubleden.
  • Cabaretier ” Karel Declercq ” en zijn echtgenote, en Renzo Bogaert aan de knopjes.
  • Onze trouwe sponsors : Taverne T’Hoekske – Rebotec – De 3 advocaten
  • Aan allen die medewerking verleenden aan deze onvergetelijke kampioenenviering.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

 

 

 

 

 

 

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.