Galafeest 40 jarig bestaan WTC Elst

Waarde clublid,

Op zaterdag 18/11/2023 vond het Galafeest plaats met betrekking tot het 40 jarig bestaan van WTC Elst, in feite moeten we zeggen 43 jarig bestaan , corona was echter spelbreker om dit op het gepaste tijdstip te vieren, men moet maar denken, ” beter laat dan nooit “, en tevens was het de bedoeling om het 40 jarig bestaan in stijl te vieren, in een mooie locatie, met een lekkere maaltijd en aansluitend dansfeest.

 

 

Het Galafeest begon met een woord van onze voorzitter ” Wim De Pooter ”

Dames en heren, beste leden en partners van WTC Elst,

Ik heet iedereen van harte welkom op ons galafeest.

Een jubileum moet gevierd worden.

We staan hier vandaag niet alleen om te vieren dat onze club de respectabele leeftijd van 40 jaar heeft bereikt, maar ook om te ontdekken dat we eigenlijk al langer bestaan, wie telde dat eigenlijk? Ik dook deze week in het stoffige archief van Triverius Brakel en wat bleek? We hebben al vele jaren een verkeerde verjaardag gevierd. Onze club is blijkbaar niet in 1981 opgericht, maar wel in het epische jaar 1980. Het lijkt erop dat we iets te enthousiast waren met het opblazen van onze eigen verjaardagsballonnen. Dus laten we beginnen met het aanbieden van onze oprechte excuses voor deze jarenlange verwarring.

In 1980, toen ik nog rondhuppelde in de kleuterklas, werd WTC Elst geboren uit de geniale gedachten van vijf vrienden. Ze droomden van het veroveren van de weg, het trotseren van weer en wind en uiteraard toen al een biertje als beloning. En ja, ze zijn waarschijnlijk na dat biertje ( of waren het er meer ) en vele jaren ook de tel kwijtgeraakt, maar wie kan ze het kwalijk nemen? Fietsen is immers hetzelfde als tellen, het is niet voor iedereen weggelegd.

In datzelfde jaar 1980 schitterde een laatste Belg nog in de ronde van Italië, Johan De Muynck. Het was ook het jaar waarin Roger De Vlaeminck voor het laatst over de kasseien van Parijs – Roubaix heerste.

O ja, en laten we de illustere oprichters van onze club niet vergeten: Wijlen Daniel Wattez ( eerste voorzitter WTC Elst ), Freddy Carbonelle, Walter Serbruyns en Leon Van Wittenberge, onze club, ontstaan uit het feestcomité Elst, was al zeer actief in de jaren 80. Gezinsfietstochten, uitgepijlde wandeltochten ( er is nog één groen bordje van WTC Elst terug te vinden in de Ommegangstraat ), snelwandeltochten, fietsweekends, kampbezoeken met de fiets aan de KSA, kaas – en wijnavonden, ze deden het allemaal.

Ze hadden toen ook al een voorliefde voor groene truien……

In de jaren 80 fietsten ze zelfs naar Brussel, naar de Wetstraat, met een bont gezelschap van 15 man om het sponsorgeld af te halen bij bakkerij Antoine in Sint-Pieters-Woluwe, die op de toenmalige truitjes stond.

Van de oorspronkelijke leden is niemand meer overgebleven, behalve onze trouwe luitenanten Rudy Van Cauwenberghe, Jurgen Boussard en Paul Maes, die al sinds 1993 deel uitmaken van onze club.

In 2010 verloren we ons lokaal omdat het Geutelingske de deuren sloot. Wat deden we? We sloten een fusie met de Groulijke Pedaalstampers en belanden zo in Taverne ’t Hoekske. Alsof we vanaf dan een nieuwe versnelling hadden gevonden, begon onze club vanaf dat moment serieus te groeien.

Vandaag is WTC Elst een bruisende club geworden van ongeveer 60 leden met 3 groepen, inclusief een groep voor onze stoere dames.

In Brakel worden we misschien wel de ” Wolfpack ” genoemd, met keizers, dameskampioenen, rittenkampioenen, en ga zo maar door. We zetten alles in, van oldtimers tot huifkarren, muziekbands tot cabaretshows, om de grandeur van onze club in de verf te zetten.

Laten we de komende jaren op dezelfde onnavolgbare wijze onze club uitbouwen. Want wie had gedacht dat we na al die jaren nog steeds op de pedalen zouden staan, zij het met een iets andere startdatum?

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet als lid, bestuurslid, zowel in het verleden als in de toekomst. Een speciale dank gaat naar onze dames en partners:

  • Bedankt dat jullie elke zondagnamiddag onze was doen, alsof die fietsbroeken en fietstruien zichzelf wassen.
  • Bedankt voor het geduld, elke zondag opnieuw, om na het aperitief in het lokaal het middageten uit te stellen.
  • En bedankt dat jullie elke zondag ons geronk in de zetel doorstaan, alsof het een symfonie van geluk is.

Bedankt aan het bestuur voor de bijzondere inspanningen om dit galafeest mogelijk te maken.

Laten we het glas heffen, niet alleen op onszelf, maar op het 40 jarig ( intussen na corona al 43 jaar ) bestaan van WTC Elst.

Proost, op nog vele kilometers, plezier, en onvergetelijke avonturen op onze tweewieler

Santé !!!

Na het woord van de voorzitter was het tijd om het glas te heffen, en te genieten van de heerlijke maaltijd klaargemaakt door Eric Koekelaere en zijn talrijke medewerkers, om daarna tot in de late uurtjes de benen te strekken, en tussen pot en pint heroische herinneringen en ervaringen uit te wisselen.

Op naar de 45…….., en 50 jaar WTC Elst, de warmste club van het land.

Met dank aan:

  • Aan iedereen die zijn medewerking verleende aan deze onvergetelijke avond.
  • De talrijke vrijwilligers – jongeren die er mede voor zorgden dat alles smetteloos is verlopen.
  • Eric Koekelaere, voor de uitmuntende maaltijd en prachtige presentatie van de aangeboden gerechten.
  • Zij die zorgden voor de fijne dansmuziek.
  • Zij die zorgden voor het aankleden van de feestzaal, de fijne decoratie.
  • De sponsors : Taverne ’t Hoekske, De 3 advocaten, Rebotec.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.