Driedaagse Roesbrugge 30 juni, 1 en 2 juli

Driedaagse fietstocht naar Roesbrugge op 30 juni, 1 en 2 juli

Waarde lid,

Beste wielerfanaat,

Op 30 juni, 1 en 2 juli wordt door WTC Elst, een driedaagse georganiseerd naar het mooie Roesbrugge , vlakbij de Franse grens, en deelgemeente van Poperinge. De dorpskern ligt langs de ijzer, die hier Belgie binnenstroomt. Een oude tak van de IJzer vormt de noordgrens. We logeren er in ” de korte Lindehoeve ” , temidden van de prachtige natuur. Er is slaapgelegenheid voor 30 personen. Ook het culinaire aspect wordt niet vergeten, en iedereen zal tot in de puntjes verwend worden met tal van lekkernijen, klaargemaakt door Frederik en Valerie. Later hierover meer nieuws.

De eerste dag wordt er gefietst van Brakel naar Roesbrugge, en voor de moedigen onder ons komt er nog een lus bij naar de Moeren, en terug naar Roesbrugge. De tweede dag wordt de Frontroute gereden. Een stuk door het prachtige polderland, tot Mesen, en terug naar Roesbrugge. Dag drie kunnen de moedigen terug met de fiets naar Elst fietsen, voor de anderen wordt vervoer voorzien. De ritten werden reeds uitgestippeld door Guido, waarvoor dank. Later meer info met betrekking tot de ritten.

Noteer alvast deze data in je agenda, en voor zij die er bij willen zijn, de plaatsjes zijn beperkt tot 30 personen. Binnenkort volgt meer informatie.

Namens het bestuur WTC Elst

Share

Think Pink Challenge Dag 4

De slotrit van 104km bracht ons van Oisterwijk (Nl) door de regen maar met een warm hart naar Antwerpen.

Droog in Nederland gestart, buien vanaf België. Maar ons optimisme en doorzettingsvermogen leden er niet onder. Moe en voldaan!

Een welgemeende dankjewel aan onze families & vrienden voor de steun en aanmoedigingen!

Share

Think Pink Challenge 2022 dag 3

Dag 3 van de 4:
Arnhem – Oisterwijk, goed voor 105km.

Een ritje afgewaaide takken en regenwolken ontwijken. Dat laatste is goed gelukt tot 10km voor de aankomst 🌧

Ook de wind was van de partij maar meestal uit de verkeerde richting 💨💨💨. We waren speelbal van de wind op de dijken! Sommigen onder ons hebben zich overklast als ‘beuker’ van dienst!!

En de 2 lekke banden konden ook de pret niet bederven.

Groetjes, Els, Griet en Karo

Share

Think Pink Challenge dag 2

De tweede dag van ons avontuur was terug een schitterende dag met een zeer bijzonder weer fenomeen, nl zonder regen en met veel zon.

We hebben terug mogen rijden op bijzonder mooie Nederlandse wegen, op de route zijn we ook door een evenement gereden ivm de wereldoorlogen. Karo had onderweg wat problemen met haar fiets, maar werd snel geholpen door Frank’s fietsenwinkel te Heelsum.

Bij aankomst aan ons hotel in Arnhem hadden we maar 93 km dus hebben we er maar een extra lusje bij gedaan.

Na een lekker avondmaal gaan we nu rustig naar de kamer.

Op naar morgen, grtjs aan iedereen van ons 3

Share

THINK PINK CHALLENGE 2022 – dag 1

Dag 1 met vertrek in Heerenveen goed verlopen.

Droog weer gehad, vlot gereden. We hebben de buien kunnen ontwijken 😁. We zitten nu in Epe. Onze Bende van de Fiets heeft meer dan 11000 euro ingezameld!

Een grote bijdrage door onze snoepjesactie!

Dankjewel iedereen!

Hopelijk morgen weer droog en veilig!

Groetjes, Griet, Els en Karo

Share

René aan het woord na de uitzonderlijke fietsprestatie van Elst naar Fatima:

Ikzelf, René initiatiefnemer van de bedevaart naar Compostela en Fatima zou graag een woordje van dank richten aan allen die er rechtstreeks en onrechtstreeks bij betrokken waren, want zonder hun steun was het niks geworden.

 

Omringt door ons vast team, Eric voortrekker en dagelijkse verslaggever.

De meest volleerde organisators en begeleiders, Rita en Alex, onze voorzitter Wim, die jullie dagelijks op de hoogte hield van het reilen en zeilen van de tocht. Ook de mentale steun van Jenny en Lieve, de aanmoedigingen met telefoontjes van vrienden waren opstekers van formaat die ons veel deugd heeft gedaan en ons de moed gaven om verder te doen tot op het einde ( bij mij was het een paar keer nodig)

 

Ik ga dan ook eerlijk toegeven dat het soms te zwaar was, ttz dagritten die te lang en te zwaar waren, teleurstellende resultaten van onze Gps die dikwijls in het honderd liep met als gevolg weg kwijt, die dan ook te blijven zoeken mits geklaag, gevloek ( wat normaal niet is toegelaten op een bedevaart) maar ook gebeden en bedankt dat het goed kwam. Ik wil hierbij voegen dat het ook het uzelf bloot legt; men komt zichzelf tegen,u pijn doen,men kan ontzettend veel nadenken, uw grenzen verleggen en zeker doorhebben wat men kan en mag.Het was een fantastische belevenis met het resultaat ,dat u  s’avonds gaat slapen, doodmoe maar met een gevoel van voldoening en dankbaarheid . De geest van de peligrino.

 

Hierbij neem ik dan ook afscheid met een goed gevoel.

 

Het ga jullie allen goed en ben ook niet vergeten voor jullie allen een kaarsje te laten branden in Compostela en Fatima.

 

Buen Camino

 

Share

THINK PINK CHALLENGE 2022

De ene fietsuitdaging van Eric en René van Elst naar Fatima (Portugal) is nog maar net achter de rug of drie dames van de C-groep zijnde Karolien, Els en Griet gaan de uitdaging aan om voor een fantastisch goed doel 400 km te fietsen.

Zij starten helemaal in het noorden van Nederland (Herenveen) en doorkruisen gans Nederland in 4 etappes.
Alle opbrengsten gaan naar het goede doel inzonderheid een fonds dat onderzoek doet naar borstkanker
WTC ELST is fier op haar dames !
Veel succes !!!
Het bestuur
Share

Fatima laatste rit 16

11/09/2022 Rit 15 Aveiro – Fatima 141 km 1207 hm

 

De rit van vandaag leek in het begin biljartvlak en bijgevolg wat minder aangenaam. Niet goed voor de rug in altijd diezelfde houding. Het was kilometers afmalen. Naar het einde toe toch wel reliëf en nog bijzonder lastig de laatste 45 km. Ja daar zal wat meer melkzuurvorming geweest zijn. Temperatuur vandaag maximaal 36 graden.

 

Onderweg waren we getuige van grote hoeveelheden vuil langs de weg. Zo’n mooi land, maar met het milieu laat het in deze streek te wensen over.

 

In Fatima aangekomen, stonden Rita en Alex, ons op te wachten. Er klonk applaus van hen. Yes we hebben het gehaald. En juist bij een terras.

Twee big beers werden in een mum van tijd naar binnen gewerkt. Nadien nog een bezoek aan het kathedraal, weliswaar niet zo indrukwekkend als in Compostella, in koerstenue. Het commerciële is in Fatima toch wel wat minder vonden we. Na ons bezoek ging het richting B&B in Minde. Een typisch Portugese woning en ingericht volgens de stijl hier. We werden er in de watten gelegd. Op onze overwinning hebben we ’s avonds toch nog enkele pinten naar binnen gekapt. Goed dat het erop zit, want morgen slecht weer. Voor ons wordt het een lange autorit naar huis.

 

Remco wint de Vuelta. Wij onze tour Brakel-Compostella-Fatima. Na 2472 km en 22139 hoogtemeters zijn we erin geslaagd om ons doel te bereiken.

En slechts één rustdag.

 

Gedaan met zalfjes smeren ter voorkoming van oververhitte voeten, openliggend achterwerk, verbrande huid. Gedaan met telkens opnieuw installeren voor een nieuwe overnachting en ’s morgens opnieuw alles de valies weer in.

 

Het is een onderneming waar veel voorbereiding is aan voorafgegaan. Dan eerst en vooral een dikke pluim op de hoed voor initiatiefnemer René, die er enorm veel energie heeft ingestoken. Met mij en onze begeleiders diverse samenkomsten gehad om alles verder tot in de puntjes uit te werken.

 

Onderweg werd er soms wel eens gejammerd en gevloekt. Wegen waren niet altijd zoals we het wilden. Soms dingen moeten corrigeren onderweg. Toch wat pech gehad ook. Maar ja deze hindernissen zullen er bij een bedevaarder bij horen zeker. Zo’n traject kan je niet gaan verkennen he.

En dan ontstaan, moeten we toegeven, bepaalde stressmomentjes met uitlatingen die ietsje scherper werden. Maar dat moet je dan met gezond verstand oplossen. En dat deden we dan ook.

 

Door het feit dat het aantal kilometers iedere dag hoog lag, was er niet zoveel tijd meer om veel extra’s te doen. We moesten jullie ook op de hoogte houden nietwaar.

 

Hopelijk was het ook een beetje leuk om ons te volgen via onze Live Track.

 

René en ik danken jullie voor jullie steun en attenties.

 

Tot misschien een volgende uitdaging.

Share

Fatima dag 14

10/09/2022 Rit 14 Viana do Costelo – Aveiro 154 km 1046 hm

 

Na een ontbijt, dat toch wel wat weinig was, zeker voor ons die de calorieën meer dan nodig hebben, startten wij onze voorlaatste rit. Het rare vandaag was dat we slechts 2 banen moesten nemen. Een N13 en een N109. Wel eens een ommetje gemaakt tot aan de zee.

 

Wat ons opviel was, dat hier ook veel wielertoeristen rondrijden in het weekend. Dus ’t is niet alleen bij ons. En zo te zien aan hun rijden waren het ook geen sukkelaars. Er zat snee op.

 

We hadden wel een beetje schrik in en om Porto. Maar al bij al goed doorheen geraakt. De mevrouw van google maps hielp ons daarbij perfect.

Porto heeft een aantal bruggen over de rivier de Douro. 2 daarvan konden we zien: Ponte Dom Luis I en Ponte Maria Pia. Gustav Eifel zou één van die bruggen ontworpen hebben. Toch wel symbolen van de stad Porto. Langs de kustlijn vielen ons dan weer de mooie vakantiehuizen op.

 

Opnieuw reden we over een paar kasseistroken. Ook de andere wegen zijn hier meestal in zeer slechte staat. Het is uitkijken geblazen waar je rijdt.  Met de westelijke zeewind ging het in volle vaart richting Aveiro. Moe maar voldaan zijn we er opnieuw geraakt.

 

Morgen onze laatste rit tot Fatima.

Share