Fatima dag 3

29/08/2022 Rit 3 Fontainebleau – Chouzy-sur-Sisse 170 km 660 hm

 

Gisteren  vergeten te vermelden dat we via de oostkant van Parijs zijn gefietst, waar we een stuk van de site van disneyland hebben kunnen bewonderen. Toch wel indrukwekkend. Echt een dorp op zijn eigen.

 

Vandaag ging het, bij op een moment een temperatuur van maximum 36 graden, richting ons verblijf van vanavond. Zweten en bijgevolg veel vochtverlies. Veel drinken en insmeren tegen de zon met hoge zonnecrème factor.

 

De eerste 60 km stuurde de gps ons langs banen doorheen grote velden waar grote sproeiers met water hun werk deden. Het was ook van dorpje naar dorpje. Dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Praktisch niets te zien en zelf geen café om even te dorst te lessen. En daarbij kwam nog opnieuw die verdomde onverharde wegen. Eigenlijk een beetje teveel van het goede. Stukken om te mountainebiken. Maar goed we moeten volharden.

 

In één dorp belandden we ongelooflijk maar waar op een marktje. Nog heel wat te verkrijgen. Op een foto hierbij is te zien wat zoal. Ideaal geschenk om vriendin of vrouw te verrassen.

 

Vandaar ging het richting de grote steden, namelijk Orléans en Blois.

Orléans niet kunnen doorfietsen wat jammer was.

 

Vanaf Orléans was het grotendeels de Loire volgen. Wel mooi en heel wat trekkers tegengekomen met de fiets. Aan kastelen en huizen te zien toch niet de middenklasse die er woont.

 

Goed aangekomen in onze B&B vanavond en daarna nog een kort bezoekje aan Blois en de innerlijke mens versterkt. Het eerste wat we op een terras zeiden aan de serveerster was: On a soif.

 

Op naar morgen maar met minder goede weersvoorspellingen. Regen.

 

Groeten.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.