Dag 6 Fatima

01/09/2022 Montlieu-la-Garde – Onesse-Laharie 182 km 976 hm

 

Maria, Jozef en kindje Jezus overnachtten in een stal. Dat deden we ook.

Weliswaar in een oude hoeve waar stallen zijn omgetoverd tot toffe slaapgelegenheden met oud meubilair. Het had wel iets.

 

Na een tijdje fietsen vielen de wijnkastelen en ha wijnvelden direct op.

Nu weet ik ook vanwaar mijne goeie Pomerol komt. Toch wel indrukwekkend om er door te rijden. Ik wist niet dat mijn fietsmaker René ook de eigenaar is van zo’n domein. Duidelijk aangegeven.

 

Vele mooie vakantiehuisjes in deze streek. Misschien komt het er ooit eens van om die streek beter te gaan verkennen.

 

Plezierig en dan ook weer niet was het doortrekken van de Gironde. Ha sparrenbos in de as. Niet om aan te zien. En daartussen de huizen van de inwoners op enkele meters van die brandhaarden. Hebben die dan toch wel gelukt gehad zeg. Ja, die gaan een periode slapeloze nachten hebben gehad.

 

Richting de Landes (Moustey) kwamen we op een bepaald punt aan een beeld van een pelgrim en een steen met daarop de afstand nog te doen tot Santiago de Compostella. Voor de stappers dan. Daar stonden landgenoten uit Denderleeuw, die Brakel en omgeving goed kenden. Even een goede babbel gehad en dan in volle vaart naar ons verblijf van vanavond.

 

Vanaf morgen wordt het een ander verhaal, zou José De Cauwer zeggen. We trekken de bergen in en landen in Spanje. Het hardere werk kan beginnen.

 

Tot de volgende.

 

Eric.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.