Fatima dag 11

06/09/2022 Rit 11 Hospital de Orbigo – Triacastela 175 km 2590 hm

 

Een rit van 145 km werd er uiteindelijk een van 175 km.

 

We waren toch wel even verrast toen we deze morgen opstonden en moesten constateren dat er regen viel. Niet zo leuk om van start te gaan.

Gelukkig trok het wolkendek open en was de zon er. Van de wind die bij onze eerste fietsdagen zo uit de ideale richting kwam, is nu geen sprake meer. Het was bij momenten serieus beuken.

 

Vandaag stonden er 12 klimmen op het menu. We zagen al vlug het contrast tussen het onaantrekkelijke landschap van gisteren en hetgeen nu zou komen doorheen Galicië. Enorm mooie vergezichten. De puerto Foncebadon bracht ons naar het dak van onze Ronde. Dit tot op 1.504 m hoogte.

Nadien volgde een supermooie afdaling. Het ging zo op en af tot Ponferrada. Daar waren we volledig het Noorden kwijt. De gps had het ook moeilijk. De renners op het WK in 2014 hadden dat probleem niet daar.

Het was geen eenvoudige zaak om deze stad te verlaten. Het lukte ons, na veel gevloek en gejammer, dan toch. Bijgevolg veel tijd verloren.

 

Nadien ging het verder richting de voet van de Alto do Cebreiro. Een klim van ongeveer 19 km. Na het negeren van een bord “fietsers niet toegelaten” wisten we na een tijdje waarom het er stond. Gekke toeren moeten uithalen om langs de versperring te geraken. Verder ging het via de Alto de San Roque (1.270 m) en Alto de Polo (1.335 m). Gelukkig kwam en nog een lange afdaling richting ons verblijf.

 

René vond zijn vriend, de pelgrim, terug hoog in de bergen. Een foto mocht niet ontbreken.

 

Na deze hectische dag kwamen we moe maar voldaan laat aan. We zullen goed slapen.

 

Groeten.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.