René aan het woord na de uitzonderlijke fietsprestatie van Elst naar Fatima:

Ikzelf, René initiatiefnemer van de bedevaart naar Compostela en Fatima zou graag een woordje van dank richten aan allen die er rechtstreeks en onrechtstreeks bij betrokken waren, want zonder hun steun was het niks geworden.

 

Omringt door ons vast team, Eric voortrekker en dagelijkse verslaggever.

De meest volleerde organisators en begeleiders, Rita en Alex, onze voorzitter Wim, die jullie dagelijks op de hoogte hield van het reilen en zeilen van de tocht. Ook de mentale steun van Jenny en Lieve, de aanmoedigingen met telefoontjes van vrienden waren opstekers van formaat die ons veel deugd heeft gedaan en ons de moed gaven om verder te doen tot op het einde ( bij mij was het een paar keer nodig)

 

Ik ga dan ook eerlijk toegeven dat het soms te zwaar was, ttz dagritten die te lang en te zwaar waren, teleurstellende resultaten van onze Gps die dikwijls in het honderd liep met als gevolg weg kwijt, die dan ook te blijven zoeken mits geklaag, gevloek ( wat normaal niet is toegelaten op een bedevaart) maar ook gebeden en bedankt dat het goed kwam. Ik wil hierbij voegen dat het ook het uzelf bloot legt; men komt zichzelf tegen,u pijn doen,men kan ontzettend veel nadenken, uw grenzen verleggen en zeker doorhebben wat men kan en mag.Het was een fantastische belevenis met het resultaat ,dat u  s’avonds gaat slapen, doodmoe maar met een gevoel van voldoening en dankbaarheid . De geest van de peligrino.

 

Hierbij neem ik dan ook afscheid met een goed gevoel.

 

Het ga jullie allen goed en ben ook niet vergeten voor jullie allen een kaarsje te laten branden in Compostela en Fatima.

 

Buen Camino

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.