WTC Elst start nieuw seizoen

Beste lid van WTC Elst,

Hierbij het artikel die deze morgen is verschenen in het Nieuwsblad, met betrekking tot de start van het nieuw seizoen gekruid met een woordje van onze voorzitter Wim.

Na een week met heel slecht weer, sneeuw, regen en veel wind kunnen we ons motiveren te fietsen op zondag waar de prognoses voor droog weer toch redelijk hoopvol zijn. Van één ding zijn we wel zeker, slechter dan de afgelopen week kan het niet. Voor de dames is een ritje voorzien van ongeveer een 42 km over lichtlopende wegen, dus allen op post.

Niet te vergeten : ons eetfestijn op zaterdag 25 maart  in zaal ” AVERBO ” te Michelbeke. Keuze tussen een vispannetje, ardeens gebraad en veggieschotel. 

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Dave – Johan – Elfie – Frank – Marc

Share

Start seizoen 2023 WTC Elst – 5 maart

Beste wielerfanaat,

De kop is eraf, vandaag zijn we gestart met het seizoen 2023. Aan Taverne ’t Hoekske werd zoals gebruikelijk de pers uitgenodigd voor de eerste foto’s van het prille seizoen. De vrees dat we gingen uitgeregend worden werd gelukkig geen waarheid, het was weliswaar somber weer, af en toe deed de zon een verwoede poging door het wolkendek te breken, wat moeilijk lukte. Positief was echter dat iedereen monter en gemotiveerd aan de start stond, en we iets na 9 uur konden vertrekken voor een rustige rit van een kleine 40 km aan een gezapig tempo. Zoals het ook voorvalt in het wielerpeloton, kregen we ook te maken met de onvermijdelijke lekke band, en zelfs iemand die te maken kreeg met een kaderbreuk, en moest plaatsnemen in de bezemwagen, waarvoor dank aan Filip, die iedere week trouw op post is om ons te vergezellen met de wagen. Op het einde van de rit is er echter altijd de klim naar Elst, vanwaar je ook komt, sommigen waren dan ook opgelucht dat het vertrouwde clublokaal in zicht kwam, en we nog konden nagenieten van een babbel en een drankje.

Intussen gaat op velerlei fronten de koersgekte verder, zaterdag werd de ” Strade Bianchi ” gereden, met Tom Pidcock als overwinnaar na een solo van 50 km.

Op zondag werd de Grote Prijs Jean-Pierre Monsere betwist te Roeselare, het kwam tot een spannende spurt en de fotofinisch moest uitsluitsel brengen wie zegevierde, uiteindelijk werd Gerben Thyssen gekroond als overwinnaar.

Terzelfdertijd werd in Frankrijk de ” Koers naar de zon ” op gang geschoten. Ook daar kwam het tot een spurt, en kwam Tim Merlier als eerste over de meet, reeds zijn 4de overwinning van het seizoen met als kers op de taart de gele trui.

Zo, beste clublid, het nieuwe seizoen is weer op gang gekomen. Met een aanwezigheid van een 40 tal leden zijn we het  seizoen goed gestart, dit smaakt naar meer, nu enkel nog hopen dat de weersgoden ons wat gunstiger gezind worden, en we nog veel veilige km’s kunnen rijden in onze mooie ” Vlaamse Ardennen “.

Namens het bestuur WTC Elst

Share

Podcast met Ward van radio 1 over WTC ELST

Beste wielerfanaat,

op 1 maart had WTC Elst de eer uitgenodigd te worden op een podcast met Ward van radio 1. Ward had ons gevonden via de website en nam daarna contact op met Michel en Marleen, onze geliefde uitbaters van ons clublokaal ’t Hoekske. Heel snel werd dan ook een afspraak gepland. Ward wilde wel eens weten hoe er het aan toe gaat bij de doorsnee wielertoeristenclub, en had misschien heimelijk gehoopt wilde verhalen te horen over drank, doping , wilde feestjes …….. we hebben natuurlijk niet alles verteld. uiteindelijk werd het een gezellige babbel met een aantal mensen van onze mooie club over het wel en wee in de wereld van de wielertoerist, ook werd er nogal wat afgelachen. Vandaag op 2 maart werd de podcast uitgezonden op radio 1 in het programma ” de wereld van Sofie “, in bijlage de link voor het gesprek.

Intussen is het wielerseizoen volop gestart , en werd dinsdag de grote prijs ” Le Samyn ” gereden “, met als verrassende winnaar Milan Menten van Lotto Destiny.

Spijtig genoeg zou het weer de volgende dagen spelbreker kunnen worden voor de nakende start van het seizoen van WTC Elst, hierover volgt nog verdere communicatie. Maar niet getreurd, ondanks de vooruitzichten voor slecht weer de volgende week, kunnen we ons misschien verwarmen aan de uitzendingen van ” de Strade Bianchi ” , vanaf zondag ” Paris – Nice ” en  ” Tirreno Adriatico “.

Beste wielerfanaat, vergeet ook niet in te schrijven voor onze ” driedaagse Roesbrugge ” op 30 juni, 1 en 2 juli , en het daaraan gekoppelde voorschot van 100€ over te maken.

Ons eetfestijn op zaterdag 25/03/2023 in zaal AVERBO te Michelbeke, en dit vanaf 17u00. Er is keuze tussen een vispannetje, ardeens gebraad en een veggieschotel.

Al deze zaken kunnen slechts gerealiseerd worden dankzij de tussenkomst van onze gulle sponsors, met dank aan :

Taverne ‘ Hoekske  – Rebotec – De 3 advocaten

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Dave – Frank – Johan – Elfie – Marc

Share

Openingsrit 5 maart 2023

Beste wielerfanaat,

Eindelijk is het zover, het voorjaar loert om de hoek, na een lange, natte en sombere winter kunnen we terug de koersfiets van stal halen. Na elkaar eerder gezien te hebben op de geslaagde nieuwjaarsreceptie, en de mooi georganiseerde winterwandeling van Nancy en Gerdy, is het terug tijd voor actie. Geschoren en blinkende kuiten, wind, regen, sleuren en trekken, rammelende versnellingsapparaten, in het rood gaan, uitkijken naar ………….. een nieuw seizoen vol uitdagingen.

De eerste rit gaan we het echter iets rustiger aan doen. Op zondag 5 maart beginnen we aan het nieuwe seizoen, en staat onze eerste gezamelijke rit op het programma.

De A, B en C groep starten om 09u00 stipt aan ons lokaal, voor een overwegend vlakke rit van 39 km aan een rustig tempo dat voor iedereen haalbaar is, met dank aan Jurgen Bousard voor de verkenning en uitstippeling van het parcours. Na de rit is er uiteraard tijd voor een nababbel. Hieronder kan je het parcours van de 1ste rit vinden.

Intussen zijn op Belgische bodem de eerste koersen reeds voorbij. De ” omloop het nieuwsblad ” kreeg bij de heren Dylan Van Baarle als winnaar.

Bij de dames reed onze nationale trots Lotte Kopecky naar de overwinning. Voor de 1ste maal wint een Belgische renster  ” de omloop het nieuwsblad.

In Kuurne-Brussel-Kuurne weer een Belgische overwinning met Tiesj Benoot.

Dus, beste WTC Elst leden, allen op post op 5 maart om 09u00 aan Taverne ’t Hoekske waar we de eerste km’s van het nieuwe seizoen voor de wielen krijgen, de ene al wat beter in conditie dan de andere.

Het bestuur wenst iedereen een topseizoen toe, ieder op zijn niveau, prioritair en kenmerkend voor onze warme club zijn echter de veiligheid en de samenhorigheid.

Veel fietsplezier gewenst,

Namens het bestuur WTC Elst

Share

Driedaagse Roesbrugge 30 juni, 1 en 2 juli

Driedaagse fietstocht naar Roesbrugge op 30 juni, 1 en 2 juli

Waarde lid,

Beste wielerfanaat,

Op 30 juni, 1 en 2 juli wordt door WTC Elst, een driedaagse georganiseerd naar het mooie Roesbrugge , vlakbij de Franse grens, en deelgemeente van Poperinge. De dorpskern ligt langs de ijzer, die hier Belgie binnenstroomt. Een oude tak van de IJzer vormt de noordgrens. We logeren er in ” de korte Lindehoeve ” , temidden van de prachtige natuur. Er is slaapgelegenheid voor 30 personen. Ook het culinaire aspect wordt niet vergeten, en iedereen zal tot in de puntjes verwend worden met tal van lekkernijen, klaargemaakt door Frederik en Valerie. Later hierover meer nieuws.

De eerste dag wordt er gefietst van Brakel naar Roesbrugge, en voor de moedigen onder ons komt er nog een lus bij naar de Moeren, en terug naar Roesbrugge. De tweede dag wordt de Frontroute gereden. Een stuk door het prachtige polderland, tot Mesen, en terug naar Roesbrugge. Dag drie kunnen de moedigen terug met de fiets naar Elst fietsen, voor de anderen wordt vervoer voorzien. De ritten werden reeds uitgestippeld door Guido, waarvoor dank. Later meer info met betrekking tot de ritten.

Noteer alvast deze data in je agenda, en voor zij die er bij willen zijn, de plaatsjes zijn beperkt tot 30 personen. Binnenkort volgt meer informatie.

Namens het bestuur WTC Elst

Share

Think Pink Challenge Dag 4

De slotrit van 104km bracht ons van Oisterwijk (Nl) door de regen maar met een warm hart naar Antwerpen.

Droog in Nederland gestart, buien vanaf België. Maar ons optimisme en doorzettingsvermogen leden er niet onder. Moe en voldaan!

Een welgemeende dankjewel aan onze families & vrienden voor de steun en aanmoedigingen!

Share

Think Pink Challenge 2022 dag 3

Dag 3 van de 4:
Arnhem – Oisterwijk, goed voor 105km.

Een ritje afgewaaide takken en regenwolken ontwijken. Dat laatste is goed gelukt tot 10km voor de aankomst 🌧

Ook de wind was van de partij maar meestal uit de verkeerde richting 💨💨💨. We waren speelbal van de wind op de dijken! Sommigen onder ons hebben zich overklast als ‘beuker’ van dienst!!

En de 2 lekke banden konden ook de pret niet bederven.

Groetjes, Els, Griet en Karo

Share

Think Pink Challenge dag 2

De tweede dag van ons avontuur was terug een schitterende dag met een zeer bijzonder weer fenomeen, nl zonder regen en met veel zon.

We hebben terug mogen rijden op bijzonder mooie Nederlandse wegen, op de route zijn we ook door een evenement gereden ivm de wereldoorlogen. Karo had onderweg wat problemen met haar fiets, maar werd snel geholpen door Frank’s fietsenwinkel te Heelsum.

Bij aankomst aan ons hotel in Arnhem hadden we maar 93 km dus hebben we er maar een extra lusje bij gedaan.

Na een lekker avondmaal gaan we nu rustig naar de kamer.

Op naar morgen, grtjs aan iedereen van ons 3

Share

THINK PINK CHALLENGE 2022 – dag 1

Dag 1 met vertrek in Heerenveen goed verlopen.

Droog weer gehad, vlot gereden. We hebben de buien kunnen ontwijken 😁. We zitten nu in Epe. Onze Bende van de Fiets heeft meer dan 11000 euro ingezameld!

Een grote bijdrage door onze snoepjesactie!

Dankjewel iedereen!

Hopelijk morgen weer droog en veilig!

Groetjes, Griet, Els en Karo

Share