Ook WTC Elst start het wielerseizoen 2024

Waarde clublid,

Eindelijk was het zover, na een lange, sombere en vooral natte winter, kunnen we eindelijk onze wielerbolides terug van stal halen, vol goede voornemens om er terug in te vliegen, uitkijkend naar onze wekelijkse ritten, en tal van leuke organisaties, met ondermeer  een leuke driedaagse trip naar Blankenberge, met mooie ritten naar Nederland, daarover later meer. Tijdens de winter werd de conditie onderhouden met de wekelijkse ” spinning “, ook kunnen we terugblikken op een leuke nieuwjaarsreceptie, en organiseerden we een avond met uitleg over Komoot, Garmin, het plaatsen van GPX bestanden, dit dankzij de deskundige uitleg van ons gewaardeerd lid Stefaan Maes, Stefaan, langs deze weg nog eens een dikke dankuwel.

Intussen is onze eerste rit achter de rug, traditiegetrouw met de groepsfoto aan ons geliefd clublokaal ” Taverne ‘T Hoekske “. Om 09u15 werd het seizoen op gang getrokken met een ritje van 41km, aan een rustig tempo en zoals steeds met de A, B en c groep samen. Vanaf volgende week wordt er terug apart gestart, rekening houdend met iedereen zijn ambitie of moeten we lezen conditie?

Ook mochten we op de eerste rit een aantal nieuwe leden verwelkomen, het is altijd leuk als een vereniging groeit, er nieuwe gezichten bijkomen, aan de nieuwe leden, van harte welkom, en uiteraard is iedereen welkom in onze warme wielerclub. Ook onze dames waren trouw op post, en starten met de nodige ambitie het nieuwe seizoen. Een aantal onder hen zetten de stap naar de B groep, de heren zijn bij deze gewaarschuwd.

Beste leden, mogen wij als bestuur tevens de aandacht vragen dat ” veiligheid ” de hoogste prioriteit moet zijn tijdens de wekelijkse ritten, de tragedie in ” Gent ” zit nog vers in het geheugen, twee wielertoeristen werden van de weg gemaaid, gezinnen worden uiteengerukt en in eindeloos verdriet gedompeld, voor hun vrienden zal de wekelijkse fietstocht nooit meer dezelfde zijn. Laat ons zorgzaam zijn voor elkaar, verwittig elkaar op tijd bij het kruisen van andere weggebruikers, neem geen onnodige risico’s, ons motto is immers ” Samen uit, Samen thuis “.

Hierbij nog een aantal sfeerfoto’s van de eerste rit:

Beste leden, de kop is eraf, vanaf heden zie we elkaar terug op de wekelijkse ritten van onze mooie club, het bestuur wenst iedereen een mooi seizoen toe, vele veilige fietskilometers, en vooral veel plezier en vriendschap.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

 

Share

UITEENZETTING KOMOOT – GARMIN – Vrijdag 23-02-2024 om 20u00

Waarde clublid,

Zoals op de receptie aangehaald door onze voorzitter Wim geven we dit jaar een uiteenzetting over het gebruik van ” KOMOOT “, dit naar aanleiding van de start van het nieuwe wielerseizoen.

Ons gewaardeerd lid Stefaan Maes is hier specialist ter zake, en beschikt bovendien over de gave van het woord, en het nodige geduld om iedereen hierover de nodige uitleg te verschaffen.

Op 23-02-2024 om 20u00 gaat Stefaan bij ons in het lokaal een toelichting geven over de manier van inbrengen op Garmin, en het rondsturen en downloaden van gpx-bestanden. Tevens gaat hij ons ook leren een route in te plannen op de PC. Breng op deze avond ook uw Garmin toestel mee.

Verder is er op 29-03-2024 terug de sportquiz in Brakel. Steeds een leuke aangelegenheid ( dit jaar met Stijn Devolder en Dirk De Wolf ).

We zouden ons graag met twee ploegen inschrijven, want de subsidies zijn echt mooi meegenomen voor de clubkas, en dit via de sportraad. Wie interesse heeft , geef een seintje aan het bestuur, snel inschrijven is de boodschap.

De start van het seizoen nadert nu met rasse schreden, in het buitenland hebben de eerste koersen reeds plaatsgevonden, met heel wat leuke winnaars. Nog een vijftal weken, en ook bij WTC Elst start het nieuwe seizoen.

Met sportieve groeten,

Het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

Share

WTC ELST op zoek naar nieuw wielertalent.

Beste sportliefhebber,

Ben je sportief, hou je van fietsen in een leuke groep, ben je op zoek naar een uitdaging op de fiets, hou je van een leuke zondagsrit, een leuke ééndagsrit, een unieke 3 – daagse, een fijne kampioenenviering, wordt dan lid van WTC ELST.

WTC Elst is een wielervereniging uit het kleine dorpje Elst ( deelgemeente Brakel ).

Onze club bestaat uit drie ploegen:

 • De A ploeg die start om 08u30 legt ongeveer 70 à 80 km af op een selectief parcours.
 • De B ploeg die start om 08u45 werkt per rit ongeveer 60 à 65 km af op een iets vlakker parcours.
 • De C ploeg met hoofdzakelijk dames vertrekt om 09u00, en legt ongeveer 45 à 55 km af op een parcours op maat.
 • Het is steeds de bedoeling dat alle groepen ongeveer om 11u30 aankomen aan ons clublokaal ” TAVERNE T ‘ Hoekske ” .

Dit alles gebeurt onder de leiding van bekwame en ervaren ” wegkapiteins “, die zorgvuldig de zondagse en andere ritten voorbereiden, en ervoor zorgen dat iedereen een leuke, haalbare rit kan beleven onder het motto ” SAMEN UIT, SAMEN THUIS “, dit alles op een sportieve en vriendschappelijke basis.

Ben je overtuigd, ga je samen met ons de uitdaging aan, wordt dan lid van ” WTC ELST “, dames, heren, jongeren, voor elk wat wils, in een unieke sfeer, in een kader van vriendschap en sportiviteit.

Verdere informatie kan je steeds vinden op onze website ” WTC ELST “, voor vragen kan je steeds vrijblijvend de bestuursleden contacteren, zij zullen je vragen graag beantwoorden, en je de nodige uitleg verschaffen.

FIETSEN IS PURE PASSIE, VOOR VELEN ONDER ONS IS HET EEN MANIER VAN LEVEN.

Het bestuur WTC ELST

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

Share

WTC Elst in volle voorbereiding voor het seizoen 2024.

Waarde clublid,

WTC Elst is reeds in volle voorbereiding voor het seizoen 2024, met in het achterhoofd ” een goede wintertraining zorgt voor een goed zomerseizoen “. De conditie op peil houden is fundamenteel hierin, wintertraining, spinning, core stability, powertraining e.a., stilzitten in de winter is niet aan de orde.

WTC Elst doet er alles aan om zijn leden hiertoe te stimuleren, en is halverwege de maand november gestart met een sessie ” spinning ” onder de leiding van ons gewaardeerd lid ” Wim Vandevelde “. Onder de deskundige leiding van Wim zijn het steeds leuke sessies, leuke beats, sfeerverlichting, soms gaat het er het heel pittig aan toe, je hoeft er dan ook niet aan te twijfelen dat heel wat leden moe, afgepeigerd, maar tevreden huiswaarts trekken. Ook onze dames van WTC Elst zijn massaal aanwezig, en laten zich niet afschrikken door de pittige sessies van Wim, ook zij willen goed getraind het seizoen 2024 aanvatten.

Hieronder een aantal sfeerbeelden :

 

Zoals jullie merken gaat het er best hard aan toe op de spinning, iedereen wil goed voorbereid en getraind het seizoen 2024 aanvatten, een seizoen dat dichterbij is dan je zou denken, nog een kleine drie maand, en het seizoen schiet in gang, de renners van het prof peleton treden reeds binnen een drietal weken in competitie, uiteraard in warmere oorden dan hier.

Op 14 januari 2024 zien we elkaar op de nieuwjaarsreceptie in ons vertrouwde lokaal ” Taverne ’t Hoekske “, daarna staan nog een aantal initiatieven op het programma, binnenkort meer nieuws.

Het bestuur WTC Elst wenst iedereen een fijn eindejaar, een warm, liefdevol en gezond 2024, een schitterend  wegseizoen met leuke ritten, naar traditie een leuke driedaagse, en tal van andere fijne activiteiten.

Een woord van dank aan:

 • Onze voorzitter ” Wim “, voor de organisatie van de sessies spinning.
 • Animator van de spinning, ons gewaardeerd lid ” Wim Vandevelde “.
 • De leden van WTC Elst, die trouw aanwezig zijn op de spinning.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

 

Share

Kerstmarkt in Elst op vrijdag 15-12-2023

Waarde clublid,

Na het meer dan geslaagd ” Gala feest 40 jaar WTC Elst ” is het tijd voor een volgende activiteit, stilzitten staat niet in het woordenboek van onze mooie club.

We gaan op klasuitstap naar de kerstmarkt van Elst op vrijdag 15-12-2023. Samenkomst in het ( klas ) lokaal ’t Hoekske om 19u00. Van daaruit te voet naar de kerstmarkt die veelbelovend lijkt te worden naar het aantal standjes en kraampjes die voorzien zijn.

Elst is het dorp van onze club, en we proberen dan ook mee te werken met onze aanwezigheid op dit evenement, dit ter steun van de organisatie, en zij die meewerken aan dit warme initiatief.

Hopelijk kunnen we met een mooie delegatie afzakken naar de kerstmarkt, en er allemaal samen een leuke avond van maken. Tot vrijdagavond.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

Share

Galafeest 40 jarig bestaan WTC Elst

Waarde clublid,

Op zaterdag 18/11/2023 vond het Galafeest plaats met betrekking tot het 40 jarig bestaan van WTC Elst, in feite moeten we zeggen 43 jarig bestaan , corona was echter spelbreker om dit op het gepaste tijdstip te vieren, men moet maar denken, ” beter laat dan nooit “, en tevens was het de bedoeling om het 40 jarig bestaan in stijl te vieren, in een mooie locatie, met een lekkere maaltijd en aansluitend dansfeest.

 

 

Het Galafeest begon met een woord van onze voorzitter ” Wim De Pooter ”

Dames en heren, beste leden en partners van WTC Elst,

Ik heet iedereen van harte welkom op ons galafeest.

Een jubileum moet gevierd worden.

We staan hier vandaag niet alleen om te vieren dat onze club de respectabele leeftijd van 40 jaar heeft bereikt, maar ook om te ontdekken dat we eigenlijk al langer bestaan, wie telde dat eigenlijk? Ik dook deze week in het stoffige archief van Triverius Brakel en wat bleek? We hebben al vele jaren een verkeerde verjaardag gevierd. Onze club is blijkbaar niet in 1981 opgericht, maar wel in het epische jaar 1980. Het lijkt erop dat we iets te enthousiast waren met het opblazen van onze eigen verjaardagsballonnen. Dus laten we beginnen met het aanbieden van onze oprechte excuses voor deze jarenlange verwarring.

In 1980, toen ik nog rondhuppelde in de kleuterklas, werd WTC Elst geboren uit de geniale gedachten van vijf vrienden. Ze droomden van het veroveren van de weg, het trotseren van weer en wind en uiteraard toen al een biertje als beloning. En ja, ze zijn waarschijnlijk na dat biertje ( of waren het er meer ) en vele jaren ook de tel kwijtgeraakt, maar wie kan ze het kwalijk nemen? Fietsen is immers hetzelfde als tellen, het is niet voor iedereen weggelegd.

In datzelfde jaar 1980 schitterde een laatste Belg nog in de ronde van Italië, Johan De Muynck. Het was ook het jaar waarin Roger De Vlaeminck voor het laatst over de kasseien van Parijs – Roubaix heerste.

O ja, en laten we de illustere oprichters van onze club niet vergeten: Wijlen Daniel Wattez ( eerste voorzitter WTC Elst ), Freddy Carbonelle, Walter Serbruyns en Leon Van Wittenberge, onze club, ontstaan uit het feestcomité Elst, was al zeer actief in de jaren 80. Gezinsfietstochten, uitgepijlde wandeltochten ( er is nog één groen bordje van WTC Elst terug te vinden in de Ommegangstraat ), snelwandeltochten, fietsweekends, kampbezoeken met de fiets aan de KSA, kaas – en wijnavonden, ze deden het allemaal.

Ze hadden toen ook al een voorliefde voor groene truien……

In de jaren 80 fietsten ze zelfs naar Brussel, naar de Wetstraat, met een bont gezelschap van 15 man om het sponsorgeld af te halen bij bakkerij Antoine in Sint-Pieters-Woluwe, die op de toenmalige truitjes stond.

Van de oorspronkelijke leden is niemand meer overgebleven, behalve onze trouwe luitenanten Rudy Van Cauwenberghe, Jurgen Boussard en Paul Maes, die al sinds 1993 deel uitmaken van onze club.

In 2010 verloren we ons lokaal omdat het Geutelingske de deuren sloot. Wat deden we? We sloten een fusie met de Groulijke Pedaalstampers en belanden zo in Taverne ’t Hoekske. Alsof we vanaf dan een nieuwe versnelling hadden gevonden, begon onze club vanaf dat moment serieus te groeien.

Vandaag is WTC Elst een bruisende club geworden van ongeveer 60 leden met 3 groepen, inclusief een groep voor onze stoere dames.

In Brakel worden we misschien wel de ” Wolfpack ” genoemd, met keizers, dameskampioenen, rittenkampioenen, en ga zo maar door. We zetten alles in, van oldtimers tot huifkarren, muziekbands tot cabaretshows, om de grandeur van onze club in de verf te zetten.

Laten we de komende jaren op dezelfde onnavolgbare wijze onze club uitbouwen. Want wie had gedacht dat we na al die jaren nog steeds op de pedalen zouden staan, zij het met een iets andere startdatum?

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet als lid, bestuurslid, zowel in het verleden als in de toekomst. Een speciale dank gaat naar onze dames en partners:

 • Bedankt dat jullie elke zondagnamiddag onze was doen, alsof die fietsbroeken en fietstruien zichzelf wassen.
 • Bedankt voor het geduld, elke zondag opnieuw, om na het aperitief in het lokaal het middageten uit te stellen.
 • En bedankt dat jullie elke zondag ons geronk in de zetel doorstaan, alsof het een symfonie van geluk is.

Bedankt aan het bestuur voor de bijzondere inspanningen om dit galafeest mogelijk te maken.

Laten we het glas heffen, niet alleen op onszelf, maar op het 40 jarig ( intussen na corona al 43 jaar ) bestaan van WTC Elst.

Proost, op nog vele kilometers, plezier, en onvergetelijke avonturen op onze tweewieler

Santé !!!

Na het woord van de voorzitter was het tijd om het glas te heffen, en te genieten van de heerlijke maaltijd klaargemaakt door Eric Koekelaere en zijn talrijke medewerkers, om daarna tot in de late uurtjes de benen te strekken, en tussen pot en pint heroische herinneringen en ervaringen uit te wisselen.

Op naar de 45…….., en 50 jaar WTC Elst, de warmste club van het land.

Met dank aan:

 • Aan iedereen die zijn medewerking verleende aan deze onvergetelijke avond.
 • De talrijke vrijwilligers – jongeren die er mede voor zorgden dat alles smetteloos is verlopen.
 • Eric Koekelaere, voor de uitmuntende maaltijd en prachtige presentatie van de aangeboden gerechten.
 • Zij die zorgden voor de fijne dansmuziek.
 • Zij die zorgden voor het aankleden van de feestzaal, de fijne decoratie.
 • De sponsors : Taverne ’t Hoekske, De 3 advocaten, Rebotec.

Namens het bestuur WTC Elst

Wim – Elfie – Frank – Johan – Dave – Marc

 

Share

SPINNING 2023 – 2024 – VOORBEREIDING SEIZOEN 2024

OPROEP TOT INSCHRIJVING

Waarde clublid,

Het seizoen 2023 zit er ( behoudens onze nakende feestelijkheden )bijna op en het nieuwe seizoen 2024 wordt al voorbereid.

Er is de vraag gekomen of de spinninglessen doorgaan in de winter en hierop kan ik positief antwoorden.

Het wordt wellicht anders en beter :

 • De lesgever die voorzien is, wordt ons gewaardeerd lid Wim Van De Velde.
 • De lessen kunnen vroeger doorgaan van 20u15 tot 21u15 in sportzaal De Rijdt in Brakel.
 • De lessen kunnen enkel doorgaan op donderdagavond.
 • Het al dan niet doorgaan hangt af van het aantal inschrijvingen. Ik moet minstens 15 inschrijvingen hebben, liefst 20 inschrijvingen.
 • De gemeente Brakel verhoogt haar prijzen, hoe meer inschrijvingen, hoe goedkoper het wordt: bij 15 inschrijvingen = €7,66 per sessie, bij 20 inschrijvingen = €6,00 per sessie.

Hieronder de agenda met 10 lessen :

 • Donderdag 16/11
 • Donderdag 23/11
 • Donderdag 30/11
 • Donderdag 07/12
 • Donderdag 14/12
 • Donderdag 21/12
 • Donderdag 11/01
 • Donderdag 18/01
 • Donderdag 25/01
 • Donderdag 01/02

Desgevallend verlengen we nog met 2 sessies t.e.m. 15/02.

Wie heeft interesse ?

Wim De Pooter

Voorzitter WTC Elst

Share