Fatima dag 14

10/09/2022 Rit 14 Viana do Costelo – Aveiro 154 km 1046 hm

 

Na een ontbijt, dat toch wel wat weinig was, zeker voor ons die de calorieën meer dan nodig hebben, startten wij onze voorlaatste rit. Het rare vandaag was dat we slechts 2 banen moesten nemen. Een N13 en een N109. Wel eens een ommetje gemaakt tot aan de zee.

 

Wat ons opviel was, dat hier ook veel wielertoeristen rondrijden in het weekend. Dus ’t is niet alleen bij ons. En zo te zien aan hun rijden waren het ook geen sukkelaars. Er zat snee op.

 

We hadden wel een beetje schrik in en om Porto. Maar al bij al goed doorheen geraakt. De mevrouw van google maps hielp ons daarbij perfect.

Porto heeft een aantal bruggen over de rivier de Douro. 2 daarvan konden we zien: Ponte Dom Luis I en Ponte Maria Pia. Gustav Eifel zou één van die bruggen ontworpen hebben. Toch wel symbolen van de stad Porto. Langs de kustlijn vielen ons dan weer de mooie vakantiehuizen op.

 

Opnieuw reden we over een paar kasseistroken. Ook de andere wegen zijn hier meestal in zeer slechte staat. Het is uitkijken geblazen waar je rijdt.  Met de westelijke zeewind ging het in volle vaart richting Aveiro. Moe maar voldaan zijn we er opnieuw geraakt.

 

Morgen onze laatste rit tot Fatima.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.