Openingsrit 5 maart 2023

Beste wielerfanaat,

Eindelijk is het zover, het voorjaar loert om de hoek, na een lange, natte en sombere winter kunnen we terug de koersfiets van stal halen. Na elkaar eerder gezien te hebben op de geslaagde nieuwjaarsreceptie, en de mooi georganiseerde winterwandeling van Nancy en Gerdy, is het terug tijd voor actie. Geschoren en blinkende kuiten, wind, regen, sleuren en trekken, rammelende versnellingsapparaten, in het rood gaan, uitkijken naar ………….. een nieuw seizoen vol uitdagingen.

De eerste rit gaan we het echter iets rustiger aan doen. Op zondag 5 maart beginnen we aan het nieuwe seizoen, en staat onze eerste gezamelijke rit op het programma.

De A, B en C groep starten om 09u00 stipt aan ons lokaal, voor een overwegend vlakke rit van 39 km aan een rustig tempo dat voor iedereen haalbaar is, met dank aan Jurgen Bousard voor de verkenning en uitstippeling van het parcours. Na de rit is er uiteraard tijd voor een nababbel. Hieronder kan je het parcours van de 1ste rit vinden.

Intussen zijn op Belgische bodem de eerste koersen reeds voorbij. De ” omloop het nieuwsblad ” kreeg bij de heren Dylan Van Baarle als winnaar.

Bij de dames reed onze nationale trots Lotte Kopecky naar de overwinning. Voor de 1ste maal wint een Belgische rensterĀ  ” de omloop het nieuwsblad.

In Kuurne-Brussel-Kuurne weer een Belgische overwinning met Tiesj Benoot.

Dus, beste WTC Elst leden, allen op post op 5 maart om 09u00 aan Taverne ’t Hoekske waar we de eerste km’s van het nieuwe seizoen voor de wielen krijgen, de ene al wat beter in conditie dan de andere.

Het bestuur wenst iedereen een topseizoen toe, ieder op zijn niveau, prioritair en kenmerkend voor onze warme club zijn echter de veiligheid en de samenhorigheid.

Veel fietsplezier gewenst,

Namens het bestuur WTC Elst

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.